Op het zonovergoten sportpark De Werf in Enter werd de aloude klassieker Enter Vooruit tegen Vroomshoopse Boys gespeeld. Vorige seizoen wonnen de wit-zwarten uit Enter twee keer van  de formatie van hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman. Dat vroeg om revanche en de Boys zakte de zaken dan ook direct goed  op. De thuisploeg van hoofdtrainer Niek Woesthuis vertrouwde op de behoudende tactiek vanuit een gesloten verdediging. Vorige week leidde dat tot een knappe 1-4 uitzege bij Oranje Nassau Almelo.

Mooie combinaties en snelle aanvallen leverden de gasten in de eerste vijf minuten al direct twee grote kansen op. Eerst schoot Léon Dogger net naast en even later vond Jos Hutten bij een vliegend schot keeper Teun Nijhof op zijn weg.  Het offensief van de Boys verflauwde daarna door een te laag tempo en onzorgvuldigheid in de eindpasses. Enter Vooruit kon er zo nu en dan gevaarlijk uitkomen. Jelle Swiers en good-old Henri Knol werden op het laatste moment de voet dwars gezet door de weer geconcentreerd spelende Boys-defensie. De gasten waren beter aan de bal, maar wisten voor rust ook geen echte kansen meer te creëren. Zo werd de eerste wat vlakke eerste helft afgesloten met een 0-0 ruststand.

Na de thee toog Vroomshoopse Boys weer direct onvervaard ten aanval. In de 48ste minuut bracht Léon Dogger vanaf links de bal in de doelmond van de thuisploeg. Een verdediger van Enter Vooruit wist in eerste instantie koppend redding te brengen, maar de bal viel precies voor de voeten van centrumspits Jordy Harms van de Boys. Tegen diens harde en geplaatste wreeftrap was Enter Vooruit-keeper Teun Nijhof compleet kansloos: 0-1.

Enter Vooruit probeerde daarna de bakens te verzetten, maar vond een onverzettelijk Vroomshoopse Boys tegenover zich.Verreweg de meeste duels werden op het middenveld een prooi voor de gasten, die verzuimden de score verder uit te breiden. Dat kwam ook door een solide ogende achterhoede van de thuisploeg. In de 72ste minuut kwam aan Boys-zijde Ernst-Jan Heideman Bert Verschoor aflossen en in de 77steminuut kwam de jonge verdediger Duncan Kelder voor Jos Hutten.

Met de moed der wanhoop viel Enter Vooruit aan om het tij te keren. In de 80ste minuut was er na een corner een enorme scrimmage voor het doel van Vroomshoopse Boys. Formidabele safes van doelman Chiel Sickman en de lat verhinderden de late gelijkmaker van de fanatieke strijdende thuisploeg. Toen de storm van Enter Vooruit luwde, namen de gasten het initiatief weer snel over. Jordy Harms stak op rechts Ernst-Jan Heideman weg, dei binnen het strafschopgebiedonreglementair werd getackeld. De ervaren Wesley O’Niel uit Zeewolde wees onmiddellijk en onverbiddelijk naar de penaltystip. Léon Dogger pakte dit cadeau vanaf elf meter dankbaar en vakkundig uit: 0-2.

Dat was tevens de eindstand, die in feite ook het krachtsverschil in het veld weerspiegelde. Vroomshoopse Boys bleef door deze winstpartij tegen het altijd lastig te bestrijden Enter Vooruit op de tweede plaats staan van de ranglijst van de tweede klasse J., achter DOS’37 uitVriezenveen. Zaterdag aanstaand wordt er door de Boys thuis gespeeld tegen FC Meppel, aanvang 15.00 uur.

In Enter werd met de volgende formatie gespeeld: doel: Chiel Sickman; achter: Sil Derks, Jesper Derks, Robert Veld en Sten Runhart; midden: Tom Pierik Léon Dogger en Levi Aitink; voor: Bert Verschoor (72: Ernst-Jan Heideman), Jordy Harms en Jos Hutten (77: Duncan Kelder).

Henk Pluimers uit Enter maakte er, zoals altijd, weer een mooi fotoverslag van deze klassieker:

https: www.henkpluimers.nl/foto/ev22vb23.foto/

Vroomshoopse Vrouwen 1 kon het in Hardenberg niet bolwerken tegen HHC 4 en verloor met 3-1. Bij de jeugd verloor Vroomshoopse Boys JO17-1 met dikke cijfers uit bij JVC Dedemsvaart JO17-1. Vroomshoopse Boys JO15-01 oefende thuis tegen Den Ham JO150-1 en verloor verdiend met 4-2. Bij JO11-1 werd de eerste bekercompetitie als eerste winnend afgesloten door een ruime overwinning op Lemelerveld JO11-1.

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl