In aanloop naar de wedstrijd van vandaag werden hoofdtrainer  Jan-Peter Jonkman en zijn staf geconfronteerd met enkele blessures. Daarnaast is keeper René Kok is tot einde seizoen niet meer beschikbaar vanwege zijn werkzaamheden voor Defensie en zijn de keepers Mark Hanzel en Chiel Sickman ook langdurig door blessureleed afwezig.  Gelukkig werd het keepersprobleem opgelost door Marc Doornbos, keeperstrainer van het eerste team, die dus nu zelf in de goal stond.

Er stond een  straffe wind  op het fraaie sportcomplex De Gerner in Dalfsen.  De grasmat van het hoofdveld van ASC”62 was vanwege  de langdurig droogte keihard en hobbelig,wat de kwaliteit van het voetbal niet ten goede kwam.

Toch kwamen er enkele kansen voor de Boys. In de 25eminuut kon Jos Hutten de score openen,  maar zijn afstandsschot ging rakelings voorlangs.   In de 30e minuut een hard schot door Jelle Drees, helaas ging deze bal over.

Na ruim een half uur spelen counterde ASC’62 en kwam hun aanvaller vrij voor de goal te staan. Marc Doornbos liet zien dat hij het keepen nog niet verleerd is , hij redde bekwaam.

In de 37e minuut bereikte de bal vanuit een corner Jesper Derks . Zijn harde schot werd door ASC’62 doelman Thom Scherpenkate knap uit de goal geranseld.

Met een 0-0 stand werd de kleedkamers opgezocht.

Vroomshoopse Boys begon de 2e helft met een ongewijzigde opstelling. Het eerste kwartier van deze 2e helft zagen we hetzelfde spelbeeld als de 1e helft: rommelig voetbal ,veel balverlies en weinig kansen voor beide teams. In de 61eminuut weet keeper Marc Doornbos met een sierlijke redding een afstandsschot van  ASC’62 onschadelijk te maken.

In de 63e minuut de eerste wissel voor de Boys. Simon Kempers moest vanwege een blessure het veld verlaten en werd vervangen door  Tom Pierik .  In de 67e minuut was het dan eindelijk raak: Julien Derks profiteerde van een misser in de ASC’62 verdediging en schoot vanaf 10 meter beheerst in.Een verdiende  0-1 voorsprong voor Vroomshoopse Boys..

In de 70e minuut een dubbele wissel: Mats Scholten  en Jos Hutten verlaten het veld. Hun plek werd ingenomen door Léon Dogger en  Bert Verschoor.

De laatste 20 minuten van de wedstrijd ging Vroomshoopse Boys steeds aanvallender voetballen en werd steeds dreigender. In de 87e minuut werd middenvelder Leon Dogger onreglementair onderuit gehaald in de 16 meter.. De goed leidende scheidsrechter van Beek uit Ermelo kon niets anders dan de bal op de stip leggen. Léon Dogger voltrok zelf het vonnis en scoorde de 0-2. Dit was tevens  de eindstand.

Door de overwinning van vandaag staat Vroomshoopse Boys  nu op de 6e plaats met 27 punten. De volgende wedstrijd is op zaterdag  30 april thuis tegen Sparta Enschede. Er wordt om 15.00 uur afgetrapt op “De Bosrand”.

Vroomshoopse Boys speelde  tegen ASC’62 in de volgende opstelling; doel: Marc Doornbos,  achter Jesper Derks, Patrick Drenthen , Simon Kempers (62: Tom Pierik), Sil Derks, midden: Mats Scholten (72 Léon Dogger, Levi Aitink, Jelle Drees voor: Jordy Harms, Julien Derks. Jos Hutten (72 Bert Verschoor).

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl