Bij de Vroomshoopseboys staat spelplezier voorop! Daarnaast vinden we het belangrijk dat ieder kind dezelfde aandacht krijgt en dat ieder kind kan trainen op zijn of haar eigen niveau.

Met dit als vertrekpunt wordt er vanaf volgend seizoen voor de jongste jeugd van de Vroomshoopse Boys circuittraining georganiseerd. Alle JO8 t/m JO11 teams zullen hier vanaf volgend seizoen op maandag aan deelnemen. Dit is een vervanger van het huidige eerste trainingsmoment in de week. Bij deze circuittraining wordt gewerkt aan een vast jaarschema, waarin onder andere veel facetten van techniektraining aan bod komen.

‘’Het sluit mooi aan op onze visie waarbij we doelbewust bezig zijn met het continue verbeteren van de jeugdopleiding. Het verbeteren van de jeugdopleiding begint onderin en daarbij is dit een mooi initiatief’’.  – Tom Heideman, voorzitter technische commissie

Circuittraining houdt in dat ieder team met hun trainer/leider langs verschillende ‘stationnetjes’ komt. Bij ieder station staat een (techniek)trainer die verantwoordelijk is voor een oefenvorm. Op deze manier worden de huidige trainers/leiders een dag in de week ontlast met betrekking tot het voorbereiden van een training en worden er weer nieuwe jonge jeugdtrainers binnen de Vroomshoopse Boys opgeleid. Onze (techniek)trainers zijn spelers uit de JO15 en JO17.

Ook het tekort aan trainingsruimte wordt hierbij aangegrepen, omdat een leeftijdscategorie op het zelfde moment op één veld traint.

Op deze manier brengen we techniektraining meer naar voren bij onze jeugdspelers en krijgen we zowel onze selectie- als niet selectieteams op een goed niveau training met veel diversiteit. Dit resulteert in minder onderscheid tussen de teams, waardoor elke speler binnen de pupillen de juiste opleiding meekrijgt die het verdiend!

‘’als jeugdbestuur streven wij er naar dat ieder kind de aandacht krijgt die het verdiend, daarom staan wij volledig achter deze manier van werken’’ – Sabine Elferink, jeugdvoorzitter

Heeft u vragen of meer informatie nodig? Neem dan contact op met Jeroen Bos: 0611143994

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl