Op vrijdagavond 28 september bracht Dennis ter Bruggen van VTON Nederland een bezoek aan de Vroomshoopse Boys. Een mix van spelers uit de JO11-1 en JO11-2 stonden tot zijn beschikking om de aanwezige trainers en leiders van de jeugdafdeling bij te praten over de VTON trainersapp.  Dennis gaf uitleg over het uitzetten van het veld en hoe je een oefening makkelijker of moeilijker kan maken. Ook werden de trainers en leiders bevraagd over hoe zij desbetreffende oefeningen zouden klaarzetten. Keuzes die te maken kunnen hebben met de aanwezige trainingsruimte, het aantal spelers en of je in je eentje training geeft of met zijn tweeën. Na  deze training werden de fanatieke spelers bedankt voor hun diensten en het programma werd binnen vervolgd. Hier praatte Dennis ons bij over de VTON Play app en beantwoordde hij diverse vragen.

In de VTON Play app (dus een andere app dan de VTON trainersapp) staan elke week leuke oefeningen. Deze oefeningen zijn speciaal voor de jeugd en sluiten aan bij de training van de komende week.In korte filmpjes wordt elke oefening heel eenvoudig uitgelegd. Daarnaast geeft de Play app de trainer een tool om statistieken per speler bij te houden, zoals aanwezigheid op de training, inzet, voetbalhandeling en doelstelling. Hiermee verdient de speler Vcoins, waarmee hij of zij proskills kan unlocken. De statistieken laten de ontwikkeling van de speler zien en worden alleen binnen devoetbal vereniging gebruikt. De VTON play app is dus een app voor ouders/kinderen. Zie https://www.vton.nl/vton-play/ .   

De Vroomshoopse Boys zijn inmiddels voor het 2e seizoen werkzaam met de VTON app. Veel jeugdteams maken gebruik van deze app, wat toegejuicht wordt. Ook voor trainers die nog niet (veel) met de app werken, zouden we graag zien dat zij de app gaan gebruiken. Wees kritisch op de oefeningen en pas aan waar nodig voor je eigen team, maar de app is zeker een toegevoegde waarde voor je eigen training! 

Voor vragen of technische mankementen met de app, kan er contact worden opgenomen met Tim van der Kolk.

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl