vv Den Ham en Vroomshoopse Boys in evenwicht

Op de door pakweg 600 toeschouwers omzoomde sfeervolle accommodatie De Rohorst startte Vroomshoopse Boys voortvarend in de ultieme derby tegen vv Den Ham. Direct werd er volop druk gezet door de gasten en na twee minuten leek dit al succes te hebben. Sven Paters nam vanaf rechts een corner en Tom Pierik kopte maar net over het doel van de verraste Den Ham-keeper Jeffrey Ekkel. Na 6 minuten werd de thuisploeg onverwacht in het zadel geholpen. Tom Pierik verraste met een verre terugspeelbal de verbouwereerde Boys-keeper Chiel Sickman en de bal verdween onder gejuich van de Den Ham-aanhang in het doel: 1-0. In de 13e minuut kwam Boys-aanvaller Nelson Runhart vrij na een corner, maar de jonge aanvaller wist net geen doel te treffen. In de periode erna was er veel strijd op het middenveld en overheersten de soeverein ogende defensies van beide teams. Er kwamen dan ook opvallend weinig doelrijpe kansen. Arbiter D.H. de Graaf zag zich wel genoodzaakt de nodige gele kaarten te trekken in deze felle, maar tegelijkertijd sportieve derby.

In de 39ste minuut zette rechter vleugelverdediger Jesper Derks namens de Boys goed door aan de rechterkant. Zijn indraaiende voorzet werd op het laatste moment tot corner verwerkt door de Hammer verdediging. In de 42ste minuut maakte aanvoerder Léon Dogger zijn verdedigende fout goed met een perfecte ingreep, waardoor de 2-0 werd voorkomen. Een minuut later dook centrumspits Ramon de Jong van de Boys opeens vrij op voor het doel van vv Den Ham. Zijn schot werd op het laatste moment geblokt, waardoor er met een 1-0 stand werd gerust.

In de tweede helft vervingen aan de kant van de Boys Niek Wessels en Robert Veld centrumspits Ramon de Jong en linker vleugelverdediger Simon Kempers. De Boys ging één op één spelen en koos direct voor de aanval. In de 50ste minuut dwong Tom Pierik de Den Ham-keeper Jeffrey Ekkel na een vliegend schot tot een fraaie safe. In de 59ste minuut werden de aanvallende intenties van de soepel combinerende gasten beloond. Nelson Runhart kwam er met een mooie individuele actie langs op rechts en zijn voorzet werd niet goed verwerkt door de verdediging van vv Den Ham. Het was uiteindelijk Tom Pierik, die het laatste tikje gaf: 1-1. Dat was heel mooi voor de hard werkende Boys-middenvelder, die eerder zo ongelukkig was met zijn eigen treffer.

vv Den Ham bleef daarna onverminderd sterk verdedigen en probeerde het steeds opnieuw met verre passes en snelle omschakelmomenten. In de 76ste minuut brak Boys-middenvelder Mats Scholten er op rechts uit. Zijn aangesneden voorzet bereikte Nelson Runhart die op het oog van de bal werd gelopen. Dat gebeurde op reglementaire wijze aldus scheidsrechter de Graaf, waardoor een fluitsignaal voor een penalty uitbleef. De Boys-defensie stond goed, al moest in de 81ste minuut Jesper Derks met een messcherpe tackle een treffer van vv Den Ham voorkomen.

In de 85e minuut ruimde Mats Scholten aan Boys-zijde het veld voor spits Stef Kikkert. Doelrijpe kansen kwamen er niet meer, zodat deze derby in 1-1 eindigde. De Boys voetbalde wat makkelijker dan de thuisploeg, die zich echter onverzettelijk toonde en daardoor een verdiend gelijk spel behaalde. Daardoor zijn de Rohorst-bewoners zo goed als veilig. Koploper SV Nieuwleusen speelde eveneens met 1-1 gelijk uit in Hengelo bij BWO, dat op zaterdag 4 mei op De Bosrand de volgende tegenstander van Vroomshoopse Boys is. SV Nieuwleusen houdt vier punten voorsprong op de Boys met als nummer 2. ATC’65 uit Hengelo, dat nu drie punten voor de Boys is geklasseerd. Vroomshoopse Boys blijft met nog vier duels te gaan de nummer 3. in de tweede klasse I. met 4 punten voorsprong op naaste belager Oranje Nassau uit Almelo. Een derde plaats in de eindrangschikking is voldoende voor de mannen van trainer Robert Bosma om de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse te bereiken.

In Den Ham werd door de Boys in de volgende opstelling gespeeld: doel: Chiel Sickman; achter: Jesper Derks, Lars Scholten, Sven Paters en Simon Kempers (46: Robert Veld); midden: Tom Pierik, Léon Dogger en Mats Scholten (85: Sven Kikkert); voor: Nelson Runhart, Ramon de Jong (46: Niek Wessels) en Juliën Derks.

Eersteklasser Vroomshoopse Boys 2 boekte in Zwolle een prima 3-0 overwinning op Berkum 3. Het team van trainer Alexander Fokkert staat nu keurig vijfde en heeft nog een kleine kans op het bereiken van de nacompetitie. Hoofdklasser Vroomshoopse Boys JO19-1 van trainer Ruben Kloosterman speelde ook de derby tegen Den Ham JO19-1. Die ging voor de Boys op De Bosrand met 2-1 verloren. Vroomshoopse Boys JO19-1 is nog wel koploper, maar zag door de nederlaag de buren uit Den Ham tot op 1 punt naderen. Koploper Vroomshoopse Boys J017-1 overwon op eigen veld tegenslagen van een rode kaart en een 2-0 achterstand tegen SCD’17-1 JM uit Denekamp. Uiteindelijk werd met 2-2 gelijk gespeeld door het team van trainer Gerjan Kosters en werd de koppositie behouden.