Wellicht de laatste Nieuwjaarsreceptie in de kantine ’t Flierhuus

Voorzitter Edward Olthof van Vroomshoopse Boys hield op zaterdagmiddag 6 januari 2024 in een volgepakte kantine ’t Flierhuus op De Bosrand zijn Nieuwjaarstoespraak. Veel Boys-leden, het voltallig college van burgemeesters en wethouders van de gemeente Twenterand en vertegenwoordigers van de besturen van de naaste buren Sportlust en TOP waren ook aanwezig.

Meerdere malen werd de toespraak, waarin met name aandacht was voor de meerwaarde van vrijwilligers binnen Vroomshoopse Boys en de stand van zaken van de nieuwbouw van het clubhuis en de financiële acties daarvoor, onderbroken door instemmend applaus. Ook waren er een zevental jubilarissen van 40, 50 en zelfs 60 jaar, die met name genoemd en, indien aanwezig, gehuldigd werden in de kantine.

De hapjes en drankjes ontbraken niet dankzij het kantinepersoneel en al met al werd het een geanimeerde Nieuwjaarsbijeenkomst. Kan ook best een historische bijenkomst zo aan het begin van het nieuwe jaar geweest zijn. in de woorden van voorzitter Edward Olthof: “De verwachting is dat we hier vandaag de laatste nieuwjaarreceptie hebben gehouden!”

 

Bijgevoegd de nieuwjaarstoespraak van voorzitter Edward Olthof.

Nieuwjaarstoespraak voorzitter Edward Olthof d.d. 6 januari 2024.

Iedereen van harte welkom op deze nieuwjaarsreceptie van Vroomshoopse Boys .
Afgelopen jaar zijn ons diverse leden en oud-leden van de club ontvallen.
Voor hen wil ik u vragen om een moment van stilte in acht te nemen.
Dank u wel.

Ik wil met u kijken naar de zaken waar het hier allemaal om draait op het sportpark, voetbalzaken!
Ons wedstrijdsecretariaat heeft er de handen vol aan om alle teams een plek te geven
om te trainen, een wedstrijd te spelen en om na afloop te kunnen douchen.
Jannie Meijerink, Simone Runhart, Geralda Melenberg, Harald Heuvels en Herm Nieuwlaar zorgen daarvoor.
Enkele wapenfeiten:
-9 teams van Sportlust en 42 teams van Vr Boys spelen KNVB-competitie;
-Samen ruim 700 thuiswedstrijden in 2023 zowel in het weekend als doordeweeks;
-Gemiddeld worden er 4 wedstrijden naar de week verplaatst om allerlei redenen;
-Het aantal doelpunten zal gigantisch zijn, maar wordt bij de jongste jeugd niet altijd geregistreerd;
-al die teams hebben ook begeleiding van trainers en leiders nodig;
-Zeker ook scheidsrechters bij al die wedstrijden!;
-Iedere zaterdag een complete bezetting in de ontvangstkamers, onze EHBO post en kantinebezetting.
Een hele onderneming en een fantastische prestatie als aan het eind van een zaterdag weer blijkt dat het allemaal is gelukt. En het lijkt zo gewoon allemaal…
Graag een geweldig applaus voor iedereen die hieraan meegewerkt heeft!

Vroomshoopse Boys is een club van aanpakkers, no nonsens en door samen hard te werken bereiken we onze doelen. De sportieve prestaties van onze jeugd in vergelijking met de rest van Twenterand tonen aan dat we goed bezig zijn. Onze jeugd heeft afgelopen jaar voor de 13e keer de Twenterand cup gewonnen. Een uitstekende prestatie, want er waren er tot nu toe 15 edities!

En dat gaat zeker niet allemaal vanzelf. Er zijn veel trainers en leiders nodig om de jeugd te begeleiden, zowel voor de recreatieteams als de prestatieteams.
Zij staan 2 x in de week met de jeugd op het trainingsveld en op zaterdag worden er wedstrijden gevoetbald. Er omheen moet nog van alles georganiseerd worden en dat gaat bijna altijd goed.
Het is dan ook ontzettend belangrijk dat we hier goede vrijwilligers voor blijven vinden en het is fantastisch hoe ons dit ieder jaar weer lukt. Ook voor hen graag een groot applaus!

De recreatieteams zijn van groot belang voor onze club. Op de vrijdagavond bereiken we een mooie groei van de teams, maar op de zaterdag hebben we een herenteam moeten terugtrekken. De huidige seniorenteams hebben grote spelersaantallen en wie weet kunnen we in een volgend seizoen weer opschalen.

Ons damesafdeling en ook het meidenvoetbal krijgen steeds meer structuur.
We hebben inmiddels heel wat meidenteams zelfs op vrijdagavond. Ons dames-1 team staat momenteel op de 8e plaats in de competitie. Aanvulling is zeker welkom. Als er meiden zijn die willen gaan voetballen, kunnen zij zich melden bij Mariëlle Roelofs, die de coördinatie prima regelt.

Het heren-3 team is weer een prestatieteam geworden vanwege de overgang van diverse jeugdspelers naar de senioren. Met Willem Nieuwlaar als leider staan zij momenteel op de 9e plek in de competitie en moet (en zal) er nog wel wat gebeuren. De trainingen worden gecombineerd met het 2e elftal.

Het 2e elftal heeft vorig jaar al een behoorlijke verjonging ondergaan. De spelers pakken het goed op in de 1e klasse onder begeleiding van Alexander Fokkert en Noël Bekke staan zij momenteel op de 6e plek.
De eerste periodetitel hebben ze op een haar na gemist, doordat de beslissende laatste wedstrijd net verloren werd. Fijn te kunnen melden dat het contract met trainer Alexander Fokkert inmiddels verlengd is voor volgend seizoen!

Ons eerste elftal, staat momenteel op de 2e plek in de 2e klasse I. met 1 punt achter koploper ATC’65 uit Hengelo. De druk ligt erop om de eerst volgende wedstrijden tegen Nieuwleusen en Gramsbergen te winnen. Niet de makkelijkste tegenstanders, want vorig seizoen pakten deze beide clubs een periodetitel. Kortom, een mooie positie voor het eerste elftal. Tevens een mooie kans voor onze nieuwe hoofdtrainer Robert Bosma, die sinds zijn aantreden prima prestaties laat zien en een mooie ontwikkeling met de A-selectie toont.
Er is nog niets gewonnen en de prijzen worden pas aan het eind verdeeld. Wij wensen hen veel succes.

Nu een oproep richting ouders en verzorgers en onze leden. We zijn een goede club en we hebben de wind in de rug. Maar we hebben beslist de hulp van iedereen nodig om dit ook voor de toekomst te borgen!
Op dit moment zoeken we mensen voor de bardiensten, scheidsrechters en grensrechters (vlaggers).
Maar ook richting de invulling van volgend seizoen 2024-2025 hebben we mensen nodig als teamleider, begeleider en voetbaltrainer. En let wel dit is niet geheel vrijblijvend, het is noodzakelijk!
Onze vrijwilligerscommissie onder leiding van Jan Dogger zal de komende tijd weer actief mensen benaderen. Kijk wat je kunt en waarmee je ons vrijwilligerskorps kunt helpen!

Afgelopen jaar hebben we aan onze commissie RESPECT de vertrouwenscontactpersoon Linda Westerik toegevoegd. Zij stond eerst alleen binnen de organisatie van onze club en heeft nu een klankbord van een groep mensen, waarmee veel raakvlakken zijn. Een mooi artikel over Linda en over de functie van vertrouwenscontactpersoon stond in de presentatiegids en in het clubblad.

2023 was een jaar waarin veel gebeurd is voor Vroomshoopse Boys zowel binnen als buiten de lijnen en daar neem ik u en jullie even in mee:

 • Het jaar is afgesloten met de glazen kantine light-actie, waarbij er door een grote groep vrijwilligers een topprestatie is geleverd. Onder leiding van voorzitter Alexander Fokkert en zijn assistenten Karin van Brussel en Justin Beltman is er een heel mooi geldbedrag opgehaald dat uiteindelijk is uitgekomen op ca € 20.000,-! Vele activiteiten voor jong en oud hebben gezorgd voor veel verbinding binnen de club! Een schot in de roos en financieel ook een geweldige opsteker.
  Graag een applaus!
 • Een crowdfunding-actie onder de noemer ‘Samen voor de buurt’, georganiseerd door Thomas Kleinjan met ondersteuning van assurantie- en adviesburo Lucas BV. Diverse acties, zoals de verkoop van droge worsten, waarmee de familie Kleinjan zelf ook de koelkast vol mee heeft liggen..
  De verkoop van de tribunestoeltjes, de verkoop van bakstenen en allerlei andere acties brachten de teller in totaal op € 6.546,-! Applaus!
 • Voor de 2e keer een bedrijvenvoetbaltoernooi, georganiseerd door Rutger Schrijver, Andjin van Veen en anderen. Samen met 30 bedrijven hadden we een hele gezellige dag met ook nog eens een mooi financieel resultaat van € 10.000,-! Applaus!
 • Hierdoor is de tussenstand op onze actie thermometer mooi opgelopen en zal ons bestuurslid commerciële zaken Michel Keizer de nieuwe stand van de actiethermometer bijwerken. Die bedraagt nu € 135.000,- Bij de vorige nieuwjaarsreceptie was de stand nog € 92.500,-!


Dan de status van de nieuwbouw van onze kantine:

 • In 2023 is de omgevingsvergunning verleend, heeft de flora en fauna-wetgeving de ruimte gekregen, hebben we onze financiële zaakjes in orde gekregen en zijn vervolgens de werkvoorbereiding en inkoop gestart.
  De heipalen zitten in de grond en binnenkort wordt er beton gestort voor de funderingsstroken. We liggen op koers. We hebben geen grote haast, want we hebben de luxe dat deze kantine gewoon nog even gebruikt kan worden. De hele aansturing en begeleiding gebeurt door professionele vrijwilligers die naast hun normale baan nog vele uren steken in dit project.
  Hiermee besparen we veel geld, maar hebben we soms net iets meer tijd nodig.
  Er is dan ook geen strakke opleverdatum te noemen.
  De verwachting is wel dat we hier vandaag de laatste nieuwjaarsreceptie hebben gehouden!
  De bouwcommissie zal de komende periode van zich laten horen, zodra zij meer inzicht hebben op de planning. Zij zullen dan met een oproep komen voor mensen die mee willen helpen en die bepaalde vaardigheden bezitten.

 

Vorig jaar zijn we begonnen met het huldigen van een deel van onze jubilarissen tijdens de nieuwjaarsreceptie. Het bleek dat we al hel wat Boys-mensen met zelfs langer dan 65 jaar lidmaatschap hebben. Dit jaar hebben we jubilarissen van 40-, 50- en 60- jaar lidmaatschap.
Wij willen de volgende mensen naar voren halen en in het zonnetje te zetten, voor zover zij aanwezig kunnen zijn. Degenen die er niet zijn, krijgen de bloemen en de attentie thuis bezorgd.

Arend Kottier. Lid sinds 1964. 60 jaar lid.
Topvrijwilliger en overal voor te vinden, waaronder zelfs de timmerklus tijdens de dakrenovatie van het kleedkamergebouw. Vast onderdeel van onze veldploeg! Jarenlang grensrechter en clubscheidsrechter enzovoort.

Cor Roepers. Lid sinds 1964. 60 jaar lid.
Speelde zelf voetbal bij De Krim, mede oprichter van de supportersvereniging, voormalig secretaris van Vroomshoopse Boys, mede oprichter en secretaris van de supportersvereniging en penningmeester van de Stichting (kantine). Gek van voetbal en goed om te weten, hij is het oudste lid van Vroomshoopse Boys met zijn 92 jaar! We zien we hem gelukkig nog regelmatig langs de lijn om ons eerste elftal aan te moedigen!

Gert Staarman. Lid sinds 1970. Nu 54 jaar lid en wordt met terugwerkende kracht gehuldigd.
Jaren in 1
e elftal gevoetbald, lid van het jeugdbestuur. vrijwilliger op veel plekken binnen de club en dat geldt ook voor zijn vrouw Liza.

André Bloemhof. Lid sinds 1974. 50 jaar lid.
Kortstondig eerste elftalspeler en ook veel in het 2
e elftal en andere seniorenteams gespeeld.

Freddy Endeman. Lid sinds 1974. 50 jaar lid.
Een stille kracht van de Boys, scout en veel vrijwilligerswerk bij de jeugd gedaan, nog steeds.

Jarno Hams. Lid sinds 1984. 40 jaar lid Bekend dat hij ontzettend ver kon ingooien. Mooi dat Jarno altijd lid is gebleven van de Boy Als voetballer zette hij zijn beste beentje voor, maar als sterkste man werd hij pas echt wereldberoemd.

Robert Hendriksen. Lid sinds 1984 Oranjestraat 40. 40 jaar lid
Robert heeft zich afgemeld maar iedereen kent hem natuurlijk als penningmeester van onze stichting en van de sponsorcommissie en vanuit het verleden in zijn voetbaljaren bij lagere elftallen en naar verluidt was hij ook als scheidsrechter actief.

Applaus!

Tot slot nog een boodschap:
Laten we trots zijn wat er allemaal goed gaat binnen Vroomshoopse Boys. Houd er rekening mee dat het allemaal met vrijwilligers gebeurt binnen onze mooie vereniging.


 

 

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl