Naast het uitgebreide feestprogramma organiseerde de jubilerende voetbalvereniging Vroomshoopse Boys ook een heuse fotowedstrijd. Onder de noemer “Hart voor blauw en geel” werd iedereen opgeroepen een pakkende foto in te sturen. Topfotograaf Niek Erents bekeek de inzendingen en koos de drie winnaars uit. Joyce Maat won, met een verrassende foto van een wasmand met blauwgele Boys-shirtjes.

Deelnemers moesten in een foto proberen te vangen wat typisch Vroomshoopse Boys is. “Tegenwoordig heeft iedereen met zijn smartphone een fototoestel in de binnenzak”, schetst Niek Erents. “Dus iedereen kon meedoen. We waren op zoek naar mooie kiekjes die weergeven wat dat blauwgele hart precies is. Wat ervoor zorgt dat het klopt! We wilden eigentijdse foto’s waarbij je geen bijschrift nodig hebt om te snappen waar het om gaat. Eigenlijk waren we gewoon op zoek naar een gave plaat.”

Mooi kleurgebruik

Voldeden de winnende foto’s aan de eisen? Erents knikt. “Zeker. Ze zijn alle drie fraai. De derde prijs is voor Bert Rutgers, die met zijn foto van een juichend meidenteam blijheid en overwinning laat zien. Mooi kleurgebruik. Geen bal in beeld, maar helemaal Vroomshoopse Boys. Nummer twee Marielle Roelofs stuurde een foto in van een jonge voetballer die, temidden van blauwgele rook, blij zijn eigen persoonlijke triomftocht houdt. Superactie, emotie en overwinning. Je ziet de teamleden niet, maar ze staan er onmiskenbaar allemaal omheen.”

Wasmand

Winnares Joyce Maat stuurde een vierkante foto in van een wasmand met blauwgele Boys-shirts. Van bovenaf gefotografeerd. Erents vindt haar foto nét even anders. “Het is een heel creatief beeld”, aldus de fotograaf. “Een wasmand met shirts is herkenbaar, maar door Joyce verrassend gefotografeerd. Mede door de voeten en bijpassende slippers vertelt deze foto het hele verhaal. Elke week lachend een volle wasmand, da’s echt hart voor blauw en geel! Dit is echt een mooie foto, die honderd procent verbeeldt waar de fotowedstrijd over ging.”

Vereerd

De drie prijswinnaars kregen zaterdagmiddag hun eigen foto groot afgedrukt overhandigd en een bos bloemen van Hans Nieboer van de Jubileumcommissie. Voor de verbaasde winnares en voetbalmoeder Joyce Maat is er bovendien binnenkort een fotoshoot naar keuze bij de Fotostudio van Niek Erents. “Superleuk dat ik heb gewonnen”, lacht de voormalige Vriezenveense. “Ik had het niet verwacht, maar ik voel me vereerd dat Niek mijn foto heeft uitgekozen.”

Foto: Erwin Heuver – Op de foto van links naar rechts Bert Rutgers, Joyce Maat en Marielle Roelofs

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl