Divagedrag…

Thuis spelen is toch altijd net even wat lekkerder als uit. Het voelt als het spreekwoordelijke warme bad, of een warme deken… Nou, van die warmte was afgelopen zaterdag 9 maart niet zo heel veel te merken. We staan vol in de wind op veld 4. Gelukkig regent het niet, want dat zou het afzien compleet maken 😉 We spelen tegen Bruchterveld JO13-1 en gaan proberen om het goede voetbal van vorige week een mooi vervolg te geven, inclusief de daarbij behorende 3 punten.

We gaan beginnen en meteen zien we al dat het mooie combinatiespel van vorige week nog even in de kleedkamer achter is gebleven. Misschien dat het aan het veld ligt (echt gras) of aan onze tegenstander, maar feit is gewoon dat het rommelig is van beide kanten. Het speelveld is smal en het slordige balverlies helpt ook niet echt mee om rustig de bal te kunnen rondspelen.

Toch kantelt het overwicht langzaam naar Boyszijde. We beginnen er iets vaker uit te komen wat resulteert in een mooie kans voor Steijn in de 14e minuut, maar deze bal gaat rakelings voorlangs. Bij onze tegenstander loopt voorin een erg goede voetballer welke niet veel ruimte nodig heeft om onze verdediging af en toe serieus aan het werk te zetten. Deze speler, met rugnummer 5, zorgt al in een vroeg stadium voor een aantal zenuwslopende situaties voor het doel van Thomas onze keeper. Ergste is eigenlijk nog wel dat we deze problemen een beetje over onszelf afroepen…

Toch is dan het mooie aan voetbal dat zomaar uit het niets één van beide partijen het spel kan doen kantelen. Gelukkig zijn dat in dit geval de blauw gelen uut Vroomshoop. Na een onderschepping op het middenveld wordt de bal ingespeeld op Maxim, deze vindt Marcel en met een mooie eindpass wordt Steijn bereikt die de bal hard links onderin de hoek knalt. 1-0 in de 16e minuut.

We beginnen een heel klein beetje vrijer te voetballen en dat blijkt ook uit de mooie rush die Danell start aan de rechterkant. Net op het moment dat hij naar binnen wil trekken, de 16-meter in, wordt hij onreglementair gevloerd. Vrije trap voor de thuisploeg. En laten wij nou net iemand in ons team hebben die wel raad weet met zulke kansen. Imre schiet met een bekeken schot de bal kansloos over de keeper heen en we leiden met 2 tegen 0.

Het is alsof de duvel er mee speelt, maar de verslapping is ook meteen een feit. We lopen een beetje met ons hoofd in de wolken en zijn daarbij vergeten dat het veldspel nog altijd niet echt om over naar huis te schrijven was. Prompt een minuut na de 2-0 verdedigen we kinderlijk eenvoudig uit en het schot wat hieruit volgt frommelt de goal in. Tijn haalt nog wel allerlei acrobatische stunts uit om de bal van de lijn te halen, maar ook dat mag niet baten.

De periode die dan volgt is onze zwakste van de hele wedstrijd. Aanvallend laten we veel te weinig zien en Bruchterveld komt er keer op keer gevaarlijk uit met hun “nummer 5”. Zoiets kan natuurlijk niet lang goed gaan en inderdaad, in de 27e minuut komt onze tegenstander goed door op rechts en met een vloeiende aanval wordt de 2-2 binnengeschoten… In een kleine 5 minuten hebben we het voor elkaar gekregen om een 2-0 voorsprong weg te geven.

Het is bijna rust als we nog één keer echt aanzetten. Omdat het speelveld zo smal is, is het in de 16-meter elke keer een drukte van jewelste. Deze keer proberen we het met een afstandsschot maar deze wordt bijna klemvast gepakt door Bruchterveld… Ze waren alleen ff vergeten dat alleen de keeper de bal met de handen aan mag raken, dus krijgen we een penalty. De leiding van Bruchterveld is het absoluut niet eens met deze beslissing, maar na de wedstrijd hebben we ze het adres van Pearle opticiens gegeven en een kopie van de regels omtrent hands in het voetbal…

Maxim eist de penalty op en schiet hem onberispelijk rechts boven in de hoek. De 3-2 is een lekkere opsteker voor ons zo vlak voor de rust en zorgt ervoor dat de thee net ff wat beter smaakt, terwijl we naar de opbouwende kritiek van ons aller Justin luisteren…

De tweede helft is begonnen en de eerste de beste aanval wordt eigenlijk meteen tot doelpunt gepromoveerd. Vanuit het middenveld wordt een mooi steekpassje verzonden en Steijn weet met een bekeken schuiver de 4-2 binnen te werken.

De marge is nu 2 en dat is wel prettig, want er ontwikkeld zich een voetbalgevecht waar de kansen zich aan beide kanten aandienen. Het is nog steeds oppassen geblazen en in de eerste helft hebben we gezien dat 2 doelpunten zo gemaakt zijn.

De gevaarlijke uitvallen van Bruchterveld even daargelaten beginnen we wel langzaam de overhand te krijgen. De “nummer 5” ligt aan de ketting bij Imre en van achteruit blijven we wat rustiger aan de bal. Aanvallend komen onze buitenspelers er ook steeds vaker langs. In de 41e minuut mag Sem vanaf rechts het strafschopgebied binnenkomen, maar zijn schot gaat net voorlangs.

Het is in de 50e minuut als Bruchterveld de bal kwijtraakt en de frustratie toeslaat. De reeds eerder genoemde “nr 5.” Zet een flying tackle in met twee benen vooruit en Danell is daarvan het slachtoffer. Gelukkig geen blijvende blessure voor onze rechtsback, maar hij moet er toch even af. De scheidsrechter kan niet anders beslissen dan een gele kaart te geven aan Bruchterveld.

Door de gele kaart hebben we 5 minuten een overtalsituatie. Dit is duidelijk te merken, want we krijgen corner op corner, maar helaas zijn we niet in staat de bal binnen te werken. Het blijft ongemeen druk in het strafschopgebied, dus vrij baan voor een schot is lastig.

Dan in de 26e minuut komt de bal over links bij Maxim, op de rand van de 16-meter. Zijn eerste poging met links wordt nog gestopt door de verdediger, maar in de rebound weet hij met rechts de bal met een schot(je) in de rechterhoek te laten verdwijnen. Hiermee slaat hij ook meteen de deur dicht en boeken we onze tweede overwinning op rij.

Vandaag een worstelend Boys JO13-2 gezien. Voetballend schortte er af en toe nog wel eens wat aan. Vooral in de simpele voetballogica werd niet altijd de beste oplossing gekozen. Mooi voorbeeld daarvan zijn in aanvallend opzicht dat we het veld niet breed genoeg hebben gehouden en verdedigend dat we onze taken niet uitvoerden volgens gemaakte afspraken.

Toch hebben we in de tweede helft onze rug gerecht en samen de punten in Vroomshoop gehouden. Volgende week tegen Mariënberg nieuwe ronden, nieuwe kansen…

Man of the Match: Steyn Heun ! Met je onverzettelijk werklust ben je een ware plaag voor elke verdediging. Vandaag twee keer gescoord en aanvallend gezien ben je een absolute meerwaarde voor het team. Blijf die verdedigers naar goed familiegebruik maar slopen 😉

Leave a comment

Copyright © | Website gerealiseerd door: Alexander Fokkert
KVK Nr: 40059538

vv. Vroomshoopse Boys
Flierdijk 5a
7681 RB, Vroomshoop

T: 0546 - 64 63 62
E: info@vvvroomshoopseboys.nl